Авокадо

Ботаническо наименование:
Persea americana Mill.
Тип:
Базово
Част от растението:
Плодове
Семейство:
Дафинови/Лаврови (Lauraceae)
Начин на производство:
Студено пресоване
Цвят:
тъмно зелен
Въздействие:
бръчки, запек, зряла кожа, инфекции на пикочните пътища, клетъчно стареене, слаб растеж на косата, сух скалп, суха кожа, храносмилателни проблеми
Свойство:
еменагогно (усилва менструацията), овлажняващо, омекотяващо, очистително/ слабително (стимулира перисталтиката), подобрява състоянието на косата, противовъзпалително, прочистващо/ почистващо, репродуктивно възстановително - афродизиак, ускорява нагнояването, цикатризант (насърчава заздравяването на рани)
Безопасност:
Използвайте нерафинирано масло за терапевтични цели.
Химични съединения:
олеинова киселина C18:1 омега-9; палмитинова киселина C16:0; линолова киселина C18:2 омега-6; палмитолеинова киселина C16:1 омега-7; калий; фосфор; магнезий; Витамин А; сяра; калций; натрий; Витамин D; Витамин В2; Витамин В1; ейкозадиенова киселина C20:1 омега-6; алфа-линоленова киселина C18:3 омега-3; бехенова киселина C22:0; арахидова киселина C20:0; стеаринова киселина C18:0; мед
Разпространение:
Куба; Северна Америка; Аржентина; Израел; Бразилия; Австралия; Средиземноморието; Южна Америка; Испания
Бележки:
Има отлични запазващи свойства. Не изисква съхранение в хладилник. Превъзходно омекотяващо. Богато на лецитин, използва се в балсами за устни. В комбинация със сусам и зехтин има слънцезащитен ефект. Пулпата на авокадото е добър източник на вит. Д, съдържа повече отколкото в яйцата и маслото, а също и на калий.

Профилите на маслата са общи и не се отнасят специфично за нашите доставчици.